الثلاثاء، 23 يوليو، 2013

طريقة عمل الفسيخ ,, بالصور

المكونات:

سمك بوري" الكيلو سمكتين"
نص كيس ملح خشن
معلقتين كبيره شطه
و كياس جديده نضيفه
و حته قماش نضيفه


الطريقه:

اول حاجه نجيب السمك البورى طازه ولازم يكون طازه ده اهم حاجه
و منغسلوش و منعملش فيه اي حاجه

 





و بعدين نجيب ورقة جرنان و نحط عليه السمك البوري بالشكل ده





لحد مايصفي كل الدم
لمده لا تقل عن 12 ساعه
يعني تعلقيه بليل و تعمليه الصبح




وبعدين تجيبى الشطة والملح




وبعدين تفتحى خياشيم السمكة كده على الأخر
شايفاها حمرا أزاى لأنها طازه لو لون غير يبقي بايته




و بعدين نحشي خياشمها دي بالملح و الشطه
تجيبي الملح و الشطه و تخلطيهم مع بعض
و بعدين تحشي لحد ما تحسي انها هاتفرقع و تضغطي كده بصوابعك علي الخياشيم المحشيه دي
هتلاقي الملح بيخش لجوه كده و بيتكبس


 
و تعملي كده في كميه السمك اللي عندك
و بقي شويه من الملح و الشطه دول
هقولك هانعمل بيهم ايه
حلو
تجيبي بقي كيس نايلون و تحطي فيه شويه ملح و شطه كده بس ماتحطيش اكتر من سمكتين في الكيس الواحد




اهو الكيس فوق
تعالي بقي نحط السمك بعد ماحشيناه
واحده عكس التانيه



و نروح رشين عليه شويه كمان من الملح و الشطه
و نربط الكيس الاولاني كويس قوي
و نلفه في كيس نايلون تاني




و بعين تلفيه في كذا كيس
يعني حوال 5 كده
و بعدين اخر حاجه نلفه في مشمع
او كيس تخين علشان مايطلعش ريحه

كده





و بعدين بقي



نحطه في حته كده بعيد شويه



يعني في درفه مطبخ اللي تحت



او اللي عندها دولاب بلكونه



او اي حته مداريا



بصي بقي ركزي شويه معايا
احنا مش هانفتح الفسيخ خالص


اول 3 ايام.... مش هانيجي جانبه خالص



من بدايه اليوم الرابع لحد اليوم 15



كل يوم نقلبه مره
و هو ملفوف زي ماهو
يعني بنقلب اللفه كلها
الكيس كله





ازاي بقي



هو دلوقتي معدول نقوم محركينه كده كأنه نام علي الجنب الشمال



و بكره نخليه ينام علي بطنه



و بعده نخليه علي الجنب اليمين



و بعده نخليه تاني يتعدل



يعني بيلف



كل يوم حركه واحده بس



يعني اول ماتصحي الصبح حركيه و انسيه بقي لحد تاني يوم الصبح



الحركه دي مهمه قوي



لانها بتخليه يستوي



طيب هايطلع ريحه... اه هايطلع ريحه بس اول تلات ايام بس



و بعدين هايبقي فيه ريحه... اه بس خفيفه قوي



طيب خلصو ال15 يوم





]ده شكله لما فتحته بعد 15 يوم
و شلت كيس ورا كيس ورا كيس
المهم... اهه شكله قبل ما اطلعه من اخر كيس
 
 



اهو بقي يا ستي الفسيخ
و دي بقي لما طلعتو من الكيس
بس اهم حاجه خلي بالك افرشي جرنان واعملي احتياطاتك




طبعا تجيبي سكينه و تشيلي كل القشر بتاعه
و بعدين تبلي ايدك ميه و تمسحي الفسيخه كده من برا ..
علشان تشيلي القشر اللي لازق عليها
و بعدين تقطعي راسها و ترميها
و بعدين تفتحيها كده و تشيلي بطنها






Welcome


بالله عليكم تدعو لأمى ربنا يشفيها ويخليها لينا أمين يارب العالمين


الدعاء أمانه فى رقابتكم ليوم الدين

المصحف الفلاشى

بالله عليكم تدعوله

ادعو معي لابي فهو الان يسأل

اللهم اغفر له وارحمه، وعافه، واعف عنه، وأكرم نُزُله، ووسع مُدخلهُ، واغسله بالماء والثلج والبرد، ونقه من الخطايا كما ينقى الثوب الأبيض من الدنس، وأبدله دارًا خيرًا من داره، وأهلًا خيرًا من أهله وزوجًا خيرًا من زوجه، وأدخله الجنة، وأعذه من عذاب القبر ومن عذاب النار.

اللهم اغفر لحينا و ميتنا، وشاهدنا و غائبنا، وصغيرنا و كبيرنا، و ذكرنا و أُنثانا، اللهم من أحييته منا فأحيه على الإسلام، ومن توفيته منا فتوفه على الإيمان، اللهم لا تحرمنا أجره ولا تضلنا بعده.

اللهم إن سيد بن علي في ذمتك، وحبل جوارك، فقه من فتنة القبر وعذاب النار، وأنت أهل الوفاء والحق. فاغفر له وارحمهُ إنك أنت الغفور الرحيم.

اللهم عبدك وابن عبدك وابن أمتك احتاج إلى رحمتك، وأنت غني عن عذابه، إن كان مُحسنًا فزده في حسناته، وإن كان مُسيئًا فتجاوز عنه.