3 كيلو عسل أسود (وهو عسل قصب السكر )
1 زجاجة زيت ذرة أو دوار الشمس (1لتر)
4\1 (رُبع ) كيلو سمسم
4\1( رُبع ) كيلو حلبه مطحونه أو مجروشة
2 ملعقة كبيرة مغات
1ملعقة كبيرة دقيق
من 2\1 الى 4\1 كيلو سوداني مقشر أو بندق - كمية السوداني حسب الرغبة , أنا باكتر الكمية لأن طعمه جميل في الحلبة
عصير5 ليمونات أو ربع ملعقة صغيرة من ملح الليمون
الطريقة
ثم نضع المغات و الدقيق و الحلبه مع بعض ونقلب مرة واحدة فقط
ثم نضع العسل ونقلب
ثم نترك الخليط على نار عاليه في البداية ثم نوطي النار شوية
ثم نضع عصير الليمون
نترك الخليط 10 دقائق على النار من بداية الغليان , ثم نطفي النار
من علامات نضج الحلبه --> طفو الزيت على السطح
ohti alkarima hal hadihi alwasafa tazido fi lwazan wakayfa howa isti3maloha arjoki ida kanat tazido filwazan ahbirini li anane orido ana azida fi wazni chkran
ردحذفانا بعملها زيك بالظبط وبنفس المقادير بس مش بحط عليها مغات ولا ليمون وعلى فكرة بتعقد عادى جدا
ردحذفجزاكى الله خيرا وحبقى اجربها بطريقتك باذن الله