- 2 باكو بسكويت عادي "مفروم"
- كوب سكر
- كوب كريمة
- كريم شانتيه
- موز
- كوب زبدة (سايحة)
الطريقة:
1- أول حاجة هعملها هي صوص الكراميل وده هعمله بإني هجيب طاسة وهحطها على النار، وهحط فيها السكر وأول ما لون السكر يتغيّر ويعمل صوص لونه بني أطفي عليه، وبعد كده هحط عليه الكريمة.
2- بعد كده هجيب البسكويت الناعم المفروم وهقلّبه مع شوية زبدة لحد ما يتجانس ويعمل عجينة.
3- بعد كده هجيب صينية وهفرد عليها ورق ألومونيوم؛ بحيث إنه ياخد شكل الصينية.
4- هبدأ بعد كده أفرد البسكويت على الصينية وهدخله الفريزر لمدة 45 دقيقة علشان يجمد.
5- بعد مرور 45 دقيقة هخرّج البسكويت من الفريزر وهشيل بالراحة ورق الألمونيوم وهحطه في طبق مدوّر.. بس قبل ما هحطه على الطبق المدور هجيب شوية كريم شانتيه وهفردهم في طبق التقديم وهحط عليهم البسكويت المجمد، وبعد كده هقطع الموز على البسكويت المجمد.
6- بعد كده هفرد باقي الكريم شانتيه على الوش، وهغطي كل الحروف بالكامل.
7- آخر حاجة هعملها إني أحط صوص الكريم كراميل بشكل عشوائي.. وبالهنا والشفا.
ووووووووووووووووووون الصورة
ردحذفشو الكريمة حدد نوع الكريمة
ردحذف