المقادير والطريقه:-
شغلي الفرن بدرجة 350 ف..
الخطوة الأولى :
2/1 كوب سكر
* نذوب السكر على نار حتى يصبح لونه " بني "
* يصب السكر في صينية الفرن وتدخل الثلاجة
الخطوة الثانية : " خلطة الكريمة "
يضرب في الخلاط الكهربائي :
5 بيض
2/1 2 كوب حليب طازج
1 ملعقة طعام فانيليا ..
يصب المقدار فوق السكر "الكراميل ..
الخطوة الثالثة :" الكيكة "
يضرب بالخلاط اليدوي :
2 بيض
2/1 كوب زيت
1 كوب سكر ناعم
2 ملعقة طعام حليب بودرة
1 ملعقة طعام باكينغ باودر
1 ملعقة شاي فانيليا
1 كوب طحين أبيض " منخول"
يصب فوق الخليط السابق
" ملاحظة : خليط الكيك بيتمازج مع خليط الكريمة وبينفصل بعد ماينضج ..
يوضع صينية الكيك على صينية بها ماء " حمام مائي"يدخل بالفرن
يترك حتى النضج ..
الشكل النهائي ...
أنفصلت طبقت الكريمة ..مثل ما أنتو شايفين .الكيك وفوقها الكريمة ..
ممكن إتزينينها بالسكر المحروق ..
اختى انا جربت هالطريقه لالااسف طريقه فاشله ماخسرت غير الخامات اللى استخدمتها ووقتى مين قال ان الكريم كراميل بينفصل عن الكيك هذا كذب قسما بالله وانا عندى الطريقه مصوره من الالف الى الياء لو تحبى اعرضها هنا
ردحذفيمكن مظبتيتش معاكى بس أنا مجربها وبتطلع حلوه بس ممكن متكنيش وضعتى صينية الكيك على صينية بها ماء وهى بالفرن
ردحذفوعلى العموم ممكن تنزليى طريقتك عشان نعرف العيب بالظبط
أنا فى أنتظرك أختلى الكريمه
ممكن نستخدم الكريم كراميل الجاهز وشكرا-----
ردحذفالصراحة حلوة لكن اخاف الفرن يحرقني
ردحذفهههههههههههههه اتمصخر