الخميس، 12 مارس 2009

بروستد الدجاج المقرمش ... بالصور

المقادير:
- دجاجه او حسب ما تحبي مقطعه 4 قطع
- البهار(كمون-فلفل اسودوشطه-زنجبيل بودره- ملح-قرفه)
- خل
-ميه
- بصل
-2/1و1كوب دقيق
-2/1و1م ك بيكنج باودربيضتين
- لتر زيت للقلي
طريقة التحضير





-اول شيء بنغسل الدجاج كويس وبصفيه من الميه وبننقعه شويه بالخل وميه البصل وبعدين بنصفيهبعد هيك بنحط عليه البهارات وبنغطيه وبنحطه ساعتيناو اكتر بالتلاجه وكل ما زادت المده بيكون احسن



- وبعدين بنطلعه من التلاجه وبنحط عليه كميه منالدقيق وبنكبسه بايدنا وبنحطه حوالي 2/1ساعه بالتلاجه



- وبعدها بنطلعه بنكون خفقنا البيض بنغمس القطعبالبيض وبعدين بالدقيق والبكنج باودر اللي عندنا



- وبنكبس بايدن عليها حتى تصير طبقه الدقيق كبيرهوماسكه بالدجاج كويس وهدي الطريقه زياده انيبرجع اغطيه واحطه بالتلاجه 2/1 ساعه تانيه لحد ما تطلع الميه بتاعته وهدا اللي بيزيد القرمشه




- بنقليه بزيت غزير جدا بوعاء عميق وبنخلي النارمتوسطه عليه وبنغطيه بدو حوالي 4/1 ساعه بيكون استوى وصار لونه ذهبي رائع




- بنطلعه من الزيت وبنفرده على ورق ابيض او ورق سفره وهدا شكله النهائي وهدي السلطه.




هناك تعليق واحد:

  1. ماشاء الله روعه الطريقه
    تلم الايادي ياروحي

    ردحذف

Welcome


بالله عليكم تدعو لأمى ربنا يشفيها ويخليها لينا أمين يارب العالمين


الدعاء أمانه فى رقابتكم ليوم الدين

المصحف الفلاشى

بالله عليكم تدعوله

ادعو معي لابي فهو الان يسأل

اللهم اغفر له وارحمه، وعافه، واعف عنه، وأكرم نُزُله، ووسع مُدخلهُ، واغسله بالماء والثلج والبرد، ونقه من الخطايا كما ينقى الثوب الأبيض من الدنس، وأبدله دارًا خيرًا من داره، وأهلًا خيرًا من أهله وزوجًا خيرًا من زوجه، وأدخله الجنة، وأعذه من عذاب القبر ومن عذاب النار.

اللهم اغفر لحينا و ميتنا، وشاهدنا و غائبنا، وصغيرنا و كبيرنا، و ذكرنا و أُنثانا، اللهم من أحييته منا فأحيه على الإسلام، ومن توفيته منا فتوفه على الإيمان، اللهم لا تحرمنا أجره ولا تضلنا بعده.

اللهم إن سيد بن علي في ذمتك، وحبل جوارك، فقه من فتنة القبر وعذاب النار، وأنت أهل الوفاء والحق. فاغفر له وارحمهُ إنك أنت الغفور الرحيم.

اللهم عبدك وابن عبدك وابن أمتك احتاج إلى رحمتك، وأنت غني عن عذابه، إن كان مُحسنًا فزده في حسناته، وإن كان مُسيئًا فتجاوز عنه.