المقادير:
1- فخدة لحم ضأن
2- بطاطا مقطعه حلقات سميكه ( حتى لا تتهرى )
3- فلفل اخضر شرائح
4- بصل حلقات
5- طماطم حلقاتو يمكنك اضافة اى نوع اخر من الخضار مثل الكوسه.
6- 4 فصوص ثوم مفروم ناعم
7- قليل من زيت الزيتون-فرفه-ملح -فلفل - قليل من البهار.
8- شبت - كسبره خضراء.
9- صلصة طماطم طازج.
للتتبيل اللحم :
ملح -فلفل- كمون -بهارات - قليل من الخل- 1/4 كوب زبادى- 4 فصوص ثوم مفروم- ورق لورا.
الطريقه:
تتبل الفخده بالخلطه السابقه مع تخريم الفخده لتتشرب النكهه.
و توضع بالثلاجه لليوم التالى ( أنا اتبلها ليلا و اسويها تانى يوم للغداء)
لتجهيز الصينيه:
- احضرى صينيه مناسبه لحجم الفخدة و ضعى بها قليل من زيت الزيتون .
-فى طبق كبير ضعى الخضراوات وعليها الشبت و الكسبره و التوابل و الثوم المفروم و اخلطيهم مع بعض.
-ابدأى بوضع حلقات البصل فى الصينيه ثم البطاطس ثم الفلفل الاخضر و الطماطم و أخيرا ضعى صلصة الطماطم.
- احضرى اللحم من الثلاجه و ضعيه فوق الخضار
- تغطى بورق الفويل و توضع فى فرن محمى مسبقا على 180 سليزيوس او 350 فهرنهايت.- بالنسبه لى الفخده 2 كيلو تأخد حوالى 2 أو 3 ساعات.
- ارفعى الفويل و حمرى الوجه بالشوايه.- تقدم بعد ان تهدى قليلا ( و ذلك لان عصاره اللحم تخرج بسرعه و هو ساخن و لايكون juicy )مع ارز بالشعيريه.
و بالهنا و الشفا.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق